divendres, 23 d’abril de 2010

Participació dels pares

Pel que fa als pares/mares, la majoria són primerencs i es nota que tenen molta por, no volien tindre aquesta tutora perquè deien que era novata i que els menors tenien possibilitat de córrer perril.

Fa com 3 setmanes va haber un conflicte a la filera, 2 xiquetes es van barallar per posar-se la primera a la
filera i les mares van intervindre i van començar també a barallar i va haver que cridar el director per parlar amb elles a fi de calmar la situació. Sembla que el problema venia de la guarderia ja, però repercutia a classe. La xiqueta que la mare tenia por, va començar a dir mentides (Nuria m'ha pegat, m'ha espentat...) i la situació empitjorava creant tensió entre els pares. Després del conflicte, i de parlar amb ella, pareix que tot s'ha calmat, encara que roman lantent de moment.
Aquesta mateixa mare, va demanar consell perquè la filla es concentrara més amb els deures, ja que és molt inquieta. La tutora li'ls va donar i després, ella va anar dient que la mestra havia dit que ella era una mare pasota, és a dir, és una mare embolicadora amb qui hem de tenir cura.

La mestra me deia: En general, quan donem fulles informatives no les lligen amb atenció, sinó que per damunt i les tiren o les perden i per això costa que participen.
Per la meua part per a començar la unitat didàctica de la primavera vaig fer una noteta prou divertida i curta
que inficava que començaven la unitat i necessitaven determinats materials, cuyes paraules estaven subrayades a fi que es veguera bé.

A l'hora de fer activitats de participació sempre venen 2 o 3 mares, sempre les mateixes. Encara que moltes mares i molts pares són a l'atur, no els agrada vindre a participar.

Aquesta setmana celebrem la setmana del llibre i les mares venen a contar-nos contes, per fomentar la lectura, tots els dies a les 4, tenim una visita, aquesta activitat si que està tenint prou participació i els xiquets estan encantats de veure a les seues mares contant-los contes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada